Duplabőr karkötő egyedi üvegekkel-barna zöld mozaikos

Kategória:

Egyik népszerű termékem ez a többsoros bőr karkötő. Különlegessége, hogy a ráfűzött gyöngyök lapos furattal készülnek. Gázégő nagyon forró lángjánál, Moretti és Reichenbach üvegrúdból olvasztottam őket. Apró és hosszúkás gyöngyöket terveztem ehhez a darabhoz.

Valamennyi gyöngyömet miután készre formáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihűlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése.

A gyöngyöket alapos tisztítás után antik barna és sötétzöld bőrre fűztem (a bőrszál 5 mm széles).  A dupla hosszúságú gyöngyök furatában két bőrszál is van. A középső gyöngy a fókuszban fekete alapon izgalmas barnás zöldes mozaikmintás.

A karkötőt kétszer kell a csuklón megtekerni, nemesacél mágneskapoccsal záródik. Mérete kiterítve 40 cm ami kb. 17cm-es csuklón mutat tökéletesen. Vagány darab.

11.000 Ft

Elfogyott