Türkiz-natúr duplabőr karkötő-egyedi üvegekkel

Kategória:

Egyik népszerű termékem ez a többsoros bőr karkötő. Különlegessége, hogy a ráfűzött gyöngyök lapos furattal készülnek. Gázégő nagyon forró lángjánál, Moretti és Reichenbach üvegrúdból olvasztottam őket. Apró és hosszúkás gyöngyöket terveztem ehhez a darabhoz.

Valamennyi gyöngyömet miután készre fomáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihűlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése.

A gyöngyöket alapos tisztítás után szép pasztell kék és bézs színű lapos bőrre fűztem (a bőrszál 5mm széles).  A dupla  gyöngyök furatában két bőrszál is van. A középső gyöngy a fókuszban érdekes felületűen kialakított érdekes mozaikmintával díszített.

A karkötőt kétszer kell a csuklón megtekerni, nemesacél mágneskapoccsal záródik. Mérete kiterítve 40 cm, ami kb 17 cm es csuklón mutat tökéletesen. Vagány, igazi nyári darab.

10.000 Ft

Elfogyott