Türkiz-sárga bőr karkötő-egyedi üvegekkel

Kategória:

Egyik legújabb modellem ez a háromágú bőr karkötő. Különlegessége, hogy a ráfűzött gyöngyök lapos furattal készülnek. Gázégő nagyon forró lángjánál, Moretti és Reichenbach üvegrúdból olvasztottam őket. Apró és hosszúkás gyöngyöket terveztem ehhez a darabhoz.

Valamennyi gyöngyömet miután készre formáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihűlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése.

A gyöngyöket alapos tisztítás után natúrbárna, élénk citromsárga és türkiz színű lapos bőrre fűztem (a bőrszál 5mm széles).  A középső gyöngy a fókuszban érdekes felületűen kialakított kékes lilás, apró áttetsző üvegpöttyökkel díszített, rusztikus darab.

A karkötő magas minőségű, nemesacél mágneskapoccsal záródik. A biztonsági kapocs egymásba csúsztatással záródik, nem nyílik szét. Mérete kiterítve 21 cm, ami kb 18cm-es csuklón mutat tökéletesen. Vagány darab.

9.000 Ft

Elfogyott