Lila kék fújt üveggömbök nemesacél láncon

Kategória:

Az üveggyöngyöket kék, lila és szivárványszínű üvegekből olvasztottam gázégő közel 1000 fokos lángjánál. Különlegességük, hogy a gyöngyök belül teljesen üregesek, készítésük közben levegőt fújtam bele hogy szép formásra alakítsam. A pöttyös gyömngyöt az apró  áttetsző üvegcseppek teszik izgalmassá és kiemelkedővé. A gyöngyök 20 mm átmérővel készültek.

Valamennyi gyöngyömet miután készre fomáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihúlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése. A láncon lévő gyöngyöket nemesacél láncra fűztem. Termetes, figyelemfelkeltő méretű, mutatós darab, ám egyáltalán nem nehéz mert a gyöngyök belül üresek. A lánc mérete tetszés szerint választahtó.

11.000 Ft

1 készleten