Egyedi üveg kiskanál-csupaszín sárga szívvel

Kategória:

Remek ajándékötlet karácsonyra, vagy csak úgy. Egy személyes figyelmesség egy bögréhez, vagy egy finom kávéval vagy teával csomagolva remek egyedi ajándék lehet.

A kiskanál üveggyöngyeit Moretti üvegrúdból olvasztottam gázégő forró lángjánál. A közel 1000 fokos lángban az üveg lágyan folyik, és alakítható. Nagyon vidám színes, piros, narancs, türkiz árnyalatok jellemzik a gyöngyöket. Szép szirmok, pöttyök díszítik az üvegeket. A kiskanál kedves mindennapi társad a kávéd vagy teád kortyolgatásakor.

Valamennyi gyöngyömet miután készre formáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihűlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik a termékek összeállítása. A kanál végére rögzített gyöngy fix, erős.

A nemesacél kanál 11,5 cm hosszú, mosogatógépben mosható.

6.900 Ft

Elfogyott