Egyedi üveg karkötő-romantikus arany rózsaszín

Kategória:

A karkötő gyöngyeit Moretti és Reichenbach üvegrúdból olvasztottam gázégő forró lángjánál. A közel 1000 fokos lángban az üveg lágyan folyik, az üvegeket tekerve alakítom gömbölyűre. A gyöngyöket aprólékos minták: szirmok, pöttyök díszítik, részletgazdag és alapos kivitelezés teszi egyedivé. Az elefántcsontszínű és pasztell rózsaszín üveggyöngyöknek aranypor ad sejtelmes csillogást.

Valamennyi gyöngyömet miután készre formáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 530 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihűlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése.

A gyöngyök furatai közé apró 3mm-es üveggyöngyöket fűztem és erős gumidamilra rögzítettem őket. Könnyű fel és levenni, valamint akárhogy forgolódhat a csuklón ez az izgalmas szépséges forma. 16-17 cm-es csuklóméretre készült.

16.000 Ft

1 készleten