Egyedi üveg karkötő-kék barna hullámos lencse

Kategória:

A karkötő gyöngyeit Moretti és Reichenbach üvegrúdból olvasztottam gázégő forró lángjánál. A közel 1000 fokos lángban az üveg lágyan folyik, az üvegeket tekerve alakítom gömbölyűre. Egy speciális grafit formázó fogó segítségével hullámos lencseformára lakjtottam a gyöngyöket, a szépen keveredő színek így még izgalmasabban tekerednek a felületen.

Valamennyi gyöngyömet miután készre fomáztam, a lángban szép fényesre, sima felületűre polírozom, majd digitálisan vezérelt temperáló kemencébe helyezem. Az 500 fokos kemencében a gyöngyök közel hat órát töltenek még és nagyon lassan kerülnek hűtésre, hogy feszültségmentesítődjenek és ezáltal ne törjenek el.

A kihúlt gyöngyök még egy alapos tisztításon esnek át, ahol a furatokat gyémántcsiszolóval kitisztítom, majd utána következik az ékszerek szerelése.

A gyöngyök furatai közé apró 3mm-es üveggyöngyöket fűztem és erős gumidamilra rögzítettem őket. Könnyű fel és levenni, valamint akárhogy forgolódhat a csuklón ez az izgalmas szépséges forma. 16-17 cm es cuklóméretre készült.

10.000 Ft

Elfogyott